Tätäkin tuli tehtyä pitkästä aikaa juhliin. Suklaista oli, ehkä vähän liiankin.
Pohja:
150g tummaa suklaata
150g margariinia
1,5 dl sokeria
5 kananmunaa
2dl vehnäjauhoja
1tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
Kostutukseen kahvia ja väliin aprikoosihilloa.
Päälle:
100g margariinia
150g tummaa suklaata
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi (jos jaksat erotella keltuaiset ja valkuaiset saat kuohkeamman pohjan). Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sulatettu voi-suklaa seos. Kaada seos irtopohjavuokaan ja paista 175'c noin tunti. Kostuta kahvilla, täytä hillolla ja kaada päälle sulatettu suklaa-voiseos.
Koristelin kakun valkosuklaalastuilla, päällä on voi-suklaaseosta, koska kerma meni glögikakkuun, enkä viitsinyt lähteä hakemaan kaupasta uutta :) Toimii se näinkin, tosin tuo kerma-suklaa on parempi.
tiistai, 28. marraskuu 2006