Kaverit ja sukulaiset saa lahjaksi itsetehtyjä konvehteja ja muita herkkuja. Laitan tähän ohjeita ja lisäilen myöhemmin kuvia. Tein näitä jo viime vuonna ja silloin ainakin oli mieluisa lahja... Ohjeet on otettu kotivinkin joululehdistä eri vuosilta. Pienenä varoituksen sanana: nämä ovat aika työläitä (pähkinäsuklaita lukuunottamatta), eli jos on heikot hermot en suosittele :D

Pähkinäsuklaa
310475.jpg

2dl         suolapähkinöitä
150g      tummaa suklaata
1tl          vaniljasokeria
karkkikippoja

Huuhtele suolapähkinöistä liika suola poisja paahda kuivalla pannulla hetki. Sulata suklaa ja lisää siihen vaniljasokeri ja pähkivät. Nostele seosta karkkikippoihin. Todella helppoa, mutta maistuvaa. Pähkinöiden suola antaa karkeille kivan säväyksen.

Amaretto-mantelitryffelit n.40kpl
310471.jpg

1dl         kermaa
hieman   amarettoa
125g      tummaa suklaata
75g        maitosuklaata
30g        mantelijauhetta
koristeluun:
150g      tummaa suklaata
              manteleita

Kiehauta kerma ja amaretto. Lisää suklaa. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Lisää mantelijauhe. Kaada taikina noin 15*15cm vuokaan ja anna jähmettyä seuraavaan päivään. Leikkaa paloiksi, kuorrutta sulatetulla suklaalla ja koristele mantelilla. Palat voi myös pyöritellä vaikka tomusokerissa, kaakaossa tai mantelirouheessa.

Baileys-leipäset n.30kpl
310473.jpg

200g      marsipaania
3rkl        Baileys-likööriä
hieman   tomusokeria
Koristeluun:
100g      tummaa suklaata
              valkosuklaata raidoiksi

Sekoita aineet ja muotoile ovaalinmuotoisiksi paloiksi. Anna kuivua 1-2 tuntia. Kasta sulatettuun suklaaseen ja koristele valkosuklaalla.