Pitkästä aikaa jaksan kirjotella blogiin, vähän on ollut näin kesällä hiljaiseloa keittiön puolella, kun työt ja koulu on pitäneet niin kovaa tahtia päällä. Halusin kuitenkin laitella tänne jotain nyt, ja löysinkin aivan ihanan ohjeen, jonka otin talteen joskus erään mökin seinäkalenterista (olisiko ollut pirkka). Mielestäni tuo kahvi ja rahka ovat mainio yhdistelmä.

Nyt yritänkin taas skarpata tässä leipomisen ja näpertelyn saralla ja löytää aikaa näiden parissa rentoutumisellekin. Ja kuva tulee heti kun saan PhotoShopin toimimaan. Muutenkin blogistani on kummasti kadonnut kuvia, yritän saada nekin takaisin..

Eli tässä ohje:
Pohja:
100g     tummaa suklaata
50g       voita tai margariinia
2           kananmunaa
1dl        sokeria
1dl        vehnäjauhoja
0,5dl     kaakaojauhetta
1tl         vaniljasokeria
0,5tl      leivinjauhetta
1pussi   manteli- tai hasselpähkinärouhetta
Täyte:
5          liivatelehteä
175g    tummaa suklaata
1tlk      maitorahkaa
200g    kevyttuorejuustoa
1dl       sokeria
1rkl      vaniljasokeria
1tlk      vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1dl       kuumaa kahvia

Sulata suklaa ja rasva. Vatkaa munat ha sokeri. Sekoita kuivat aineet ja lisää siivilöiden vaahtoon. Lisää mantelirouhe ja jäähtynyt suklaa. Paista 20-25minuuttia 175*c.
    Pane liivate lehdet kylmään veteen pehmenemään. Sekoita rahka, juusto, jäähtynyt suklaa, sokeri, vaniljasokeri ja vaahdotettu vaniljakastike yhteen. Lisää kahviin sulatettu liivate ja kaada kostutetun pohjan päälle. Anna hyytyä kylmässä vähintään 5tuntiä, mieluummin seuraavaan päivään. Koristele kakku suklaarouheella ja mokkapavuilla.