Pitkästä aikaa jaksan kirjotella blogiin, vähän on ollut näin kesällä hiljaiseloa keittiön puolella, kun työt ja koulu on pitäneet niin kovaa tahtia päällä. Halusin kuitenkin laitella tänne jotain nyt, ja löysinkin aivan ihanan ohjeen, jonka otin talteen joskus erään mökin seinäkalenterista (olisiko ollut pirkka). Mielestäni tuo kahvi ja rahka ovat mainio yhdistelmä.
Nyt yritänkin taas skarpata tässä leipomisen ja näpertelyn saralla ja löytää aikaa näiden parissa rentoutumisellekin. Ja kuva tulee heti kun saan PhotoShopin toimimaan. Muutenkin blogistani on kummasti kadonnut kuvia, yritän saada nekin takaisin..
Eli tässä ohje:
Pohja:
100g tummaa suklaata
50g voita tai margariinia
2 kananmunaa
1dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
0,5dl kaakaojauhetta
1tl vaniljasokeria
0,5tl leivinjauhetta
1pussi manteli- tai hasselpähkinärouhetta
Täyte:
5 liivatelehteä
175g tummaa suklaata
1tlk maitorahkaa
200g kevyttuorejuustoa
1dl sokeria
1rkl vaniljasokeria
1tlk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1dl kuumaa kahvia
Sulata suklaa ja rasva. Vatkaa munat ha sokeri. Sekoita kuivat aineet ja lisää siivilöiden vaahtoon. Lisää mantelirouhe ja jäähtynyt suklaa. Paista 20-25minuuttia 175*c.
Pane liivate lehdet kylmään veteen pehmenemään. Sekoita rahka, juusto, jäähtynyt suklaa, sokeri, vaniljasokeri ja vaahdotettu vaniljakastike yhteen. Lisää kahviin sulatettu liivate ja kaada kostutetun pohjan päälle. Anna hyytyä kylmässä vähintään 5tuntiä, mieluummin seuraavaan päivään. Koristele kakku suklaarouheella ja mokkapavuilla.
lauantai, 28. heinäkuu 2007