Pohja:
200g piparkakkuja
100g margariinia
Täyte:
250g vaniljatuorejuustoa
2dl vispikermaa
1dl sokeria
2 kananmunaa
1/2tl kanelia
1/2tl neilikkaa
1/2tl inkivääriä
5 liivatelehteä
1dl glögitiivistettä
Kiille:
2dl glögitiivistettä
1dl vettä
4 liivatetta
Murskaa keksit ja lisää margariini. Painele seos tasapohjaiseen, irtoreunaiseen vuokaan.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita muna-sokerivaahto tuorejuustoon.
Pane liivatelehdet hetkeksi kylmään veteen. Kuumenna glögi ja sulata siihen liivatelehdet, joista on puristettu vesi pois. Sekoita glögi ja mausteet juustoseokseen. Lisää lopuksi vaahdoksi vatkattu kerma.
Kaada täyte pohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään. Anna kakun hyytyä kylmässä muutama tunti ja valmista glögistä päälle kiille. Laimenna glögi ja kuumenna. Sekoita joukkoon kylmässä vedessä hetken liotetut liivatelehdet. Kaada jäähtynyt!!! seos hyytyneen kakun päälle ja laita takaisin hyytymään.