Viikonloppuna oli pikkujoulut ja päätin testata uudelleen tätä viime uutena vuotena pilaamaani kakkua :) Kannatti, sillä nyt se onnistui hyvin. Glögin pitää tosiaan antaa jäähtyä kunnolla, ennenkuin kaataa sen juuston päälle. Ohje on pirkan nettisivuilta, lisäsin vähän sokeria ja pohjaa on suurempi annos.

278589.jpg

Pohja:
    200g      piparkakkuja
    100g      margariinia

Täyte:
    250g      vaniljatuorejuustoa
    2dl         vispikermaa
    1dl         sokeria
    2            kananmunaa
    1/2tl      kanelia
    1/2tl      neilikkaa
    1/2tl      inkivääriä
    5            liivatelehteä
    1dl         glögitiivistettä

Kiille:
    2dl         glögitiivistettä
    1dl         vettä
    4            liivatetta

Murskaa keksit ja lisää margariini. Painele seos tasapohjaiseen, irtoreunaiseen vuokaan.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita muna-sokerivaahto tuorejuustoon.
Pane liivatelehdet hetkeksi kylmään veteen. Kuumenna glögi ja sulata siihen liivatelehdet, joista on puristettu vesi pois. Sekoita glögi ja mausteet juustoseokseen. Lisää lopuksi vaahdoksi vatkattu kerma.
Kaada täyte pohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään. Anna kakun hyytyä kylmässä muutama tunti ja valmista glögistä päälle kiille. Laimenna glögi ja kuumenna. Sekoita joukkoon kylmässä vedessä hetken liotetut liivatelehdet. Kaada jäähtynyt!!! seos hyytyneen kakun päälle ja laita takaisin hyytymään.