Tätini tahtoo tarjota huomenna töissä kakkua 60-vuotis päivänsä kunniaksi ja hän pyysi minua tekemään kaksi kinuskikakkua. Nämä ovatkin ensimmäiset kinuskikakut mitä olen koskaan tehnyt. Hieman pelon sekaisin tuntein alottelin urakkaa kun olin kuullut kauhutarinoita tuosta kinuskin epäonnistumisesta. Onnistuin kuitenkin ainakin tällä kertaa hyvin, kinuski pysyi molempien kakkujen päällä, eikä se kovettunutkaan levymäiseksi.

Sen sijaan ongelmia tuli kyllä muualla. Tein eilen marsipaanista ruusuja ja muratin lehtiä, mutta illalla tajusin, että jos lyön nämä värjätyt koristeet kostean kakun päälle, ei näky seuraavana päivänä kakkua tarjoiltaessa ole välttämättä kovin imarteleva. Paniikissa sitten selailin muita blogeja ja yritin keksiä korvaavia ideoita. Pelastus löytyi loppujen lopuksi taas kerran Ebeltä. Blogissa oli loistavat ohjeet buttercream ruusujen pursotukseenkin, tosin lopputulos ei ihan vastaa mallia. Harjoitusta tuo vaatisi kovasti, mutta nyt siihen ei ollut aikaa. Toivottavasti nämä kuitenkin kelpaavat saajalle.

1935354.jpg

Tässä vielä tarkempi kuva toisesta kakusta, jonka päälle tippui nokare buttercreamia juuri kun päätin sen olevan valmis. Korjailin tuota vielä hieman kuvan oton jälkeen, siistin muutamia lehtiä ja peitin tuon putoamisjäljen kiemuralla.

1935358.jpg

Tippumisjälki näkyy tuossa keskimmäisen kiemuran sisäpuolella, luonnollisesti lähes keskellä kakkua. Onneksi sain sen peitettyä ihan kauniisti.