Äiti tekee näitä pikkuleipiä joka joulu. Nyt halusin itsekin jotain muutakin teen kanssa, kun piparit. Kannet on periaatteessa tavallista murotaikinaa (hieman juhlavampi versio siitä). Sisälle voi laittaa mitä tahansa hilloa, oma suosikki on omena.
Murotaikina:
250g margariinia
1dl sokeria
1 muna
1dl kermaa
6-7dl vehnäjauhoja
1,5dl perunajauhoja
1tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
Lisäksi:
hilloa
kaneli-sokeria
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmuna ja kerma. Sekoita kuivat aineet keskenän ja lisää siivilän läpi seokseen. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Anna vetäytyä jääkaapissa hetki ennen leipomista.
Ota taikinasta muotilla (esim. sydän, tähti, pyörylä) parillinen määrä kutakin kuviota. Tee puoleen kuvioista omenaporalla reikä keskelle. Paista pohjat ja kannet n.200 reilu 5minuuttia.
Kasta kannet ensin valkuaiseen ja sitten kaneli-sokeriseokseen. Laita pohjalle lusikallinen hilloa ja paina kansi päälle.
Nämä on hyviä, ja helposti muunneltavia. Itse tein omena- ja luumuhillolla täytettyjä. Omenissa käytin päällä kaneli-sokeria ja luumuissa mantelirouhetta.
keskiviikko, 20. joulukuu 2006