Äiti tekee näitä pikkuleipiä joka joulu. Nyt halusin itsekin jotain muutakin teen kanssa, kun piparit. Kannet on periaatteessa tavallista murotaikinaa (hieman juhlavampi versio siitä). Sisälle voi laittaa mitä tahansa hilloa, oma suosikki on omena.

304089.jpg

Murotaikina:
250g         margariinia
1dl            sokeria
1               muna
1dl            kermaa
6-7dl        vehnäjauhoja
1,5dl         perunajauhoja
1tl             vaniljasokeria
1tl             leivinjauhetta

Lisäksi:
hilloa
kaneli-sokeria

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmuna ja kerma. Sekoita kuivat aineet keskenän ja lisää siivilän läpi seokseen. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Anna vetäytyä jääkaapissa hetki ennen leipomista.
    Ota taikinasta muotilla (esim. sydän, tähti, pyörylä) parillinen määrä kutakin kuviota. Tee puoleen kuvioista omenaporalla reikä keskelle. Paista pohjat ja kannet n.200 reilu 5minuuttia.
    Kasta kannet ensin valkuaiseen ja sitten kaneli-sokeriseokseen. Laita pohjalle lusikallinen hilloa ja paina kansi päälle.

Nämä on hyviä, ja helposti muunneltavia. Itse tein omena- ja luumuhillolla täytettyjä. Omenissa käytin päällä kaneli-sokeria ja luumuissa mantelirouhetta.